ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛА ЩОРІЧНУ ПРИРОДООХОРОННУ ОПЕРАЦІЮ «НОВОРІЧНА ЯЛИНКА»

Інспекція спільно з Головним управлінням Нацполіції в області та Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства розробила «План спільних дій з охорони хвойних молодняків в передноворічний період 2019 року». Розпочато проведення перевірок лісогосподарських підприємств щодо дотримання норм та лімітів заготівлі новорічних ялинок, перевірки по виявленню несанкціонованих рубок, а також фактів перевезення і незаконної реалізації новорічних ялинок . 

 Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області посилену увагу звертають на проведення перевірок на територіях селекційних плантацій та ділянках цінних хвойних порід, особливо – на територіях природно-заповідного фонду. За незаконну рубку хвойних насаджень порушники будуть притягуватись до відповідальності за ст.65 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». 

Окрім того, за незаконні рубки будуть нараховані стягнення за завдану довкіллю шкоду відповідно до «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 №665, і «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.1994 №559. Нагадуємо, що реалізація новорічних ялинок повинна проводитись лише при наявності пластикових бірок зі штрих-кодом. 

Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок є товарно-транспортна накладна встановленого взірця з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством.

Ecology map

Natural landfill? Not sure where to go? Let us know and track status solution!
Leave the appeal

NEWS DIGEST

THE MAIN THING IS IN YOUR INBOX