Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 28.12.2018 по 03.01.2019

З 28 грудня 2018 по 03 січня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 249 перевірок на 105 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 305 протоколів про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 56 тис. гривень. 

До Державного бюджету стягнуто 66 тис. гривень (з урахуванням накладених раніше штрафних санкцій). За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 1 млн 93 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 542 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 965 тис. гривень.

З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції у Закарпатській області за рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Херсонська область

Інспекцією у Херсонській області за самовільний скид неочищених стічних вод до Каховського водосховища КВУ «Бериславський водоканал» пред’явлено претензію на суму 779 тис. 393 грн. Матеріали направлено до прокуратури Херсонської області.

        Найбільш резонансні події за тиждень:

Київська область

Триває карантин, встановлений у зв’язку з виявленням на території ТОВ "Агротехцентр Cepвic" (с. Дешки Богуславського району) ДНК вipycу африканської чуми свиней. Карантин оголошено на територіях сіл Дешки, Тептіївка та Калинівка Богуславського району.     

        Миколаївська область

Триває карантин, встановлений у зв’язку з виявленням у приватному домогосподарстві с.  Кам’яний міст Первомайського району ДНК вірусу африканської чуми свиней. Карантин оголошено в межах с. Кам’яний міст.

        Одеська область

Тривають карантинні обмеження на території мисливських угідь Матроської сільської ради Ізмаїльського районного мисливсько-рибальського господарства в районі села Матроска Ізмаїльського району встановлені на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляної червоної лисиці та на території мисливських угідь КРТМР обхід №7 в районі рисових систем на відстані 9 км  від м. Кілія на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляного шакалу.

Ecology map

Natural landfill? Not sure where to go? Let us know and track status solution!
Leave the appeal

NEWS DIGEST

THE MAIN THING IS IN YOUR INBOX