РОЗПОЧАЛОСЬ ДОВГООЧІКУВАНЕ БУДІВНИЦТВО З’ЄДНУВАЛЬНОГО КАНАЛУ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ВОДНОГО СПОЛУЧЕННЯ АЗОВСЬКОГО МОРЯ З МОЛОЧНИМ ЛИМАНОМ

Багато років гострою проблемою на території Запорізької області є ситуація, яка виникає навколо гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Молочний лиман». За своїми особливостями існувати лиман може тільки за наявним постійно діючим з’єднувальним каналом між лиманом та Азовським морем. 

Зазначений канал є штучно створеним та потребує постійного відновлення за допомоги сучасних приладів. Приазовський національний природний парк несе відповідальність за належне утримання території заказника та додержання встановленого режиму, у тому числі відповідає за підтримку діючого гирла Молочного лиману. 11 грудня поточного року розпочалось довгоочікуване будівництво з’єднувального каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом. 

 Створення з’єднувального каналу між Азовським морем та Молочним лиманом, як гідротехнічної споруди, відродить водне дзеркало лиману та буде забезпечена сезонна міграція риби на нерест, що безумовно сприяє відтворенню водних біоресурсів басейну Азовського моря та вдасться уникнути масової задухи риби, які спостерігались восени 2016 року. 

Довідково: Відповідно до Положення про Державну Азовську морську екологічну інспекцію, затвердженого наказам Держекоінспекції від 22.11.2018 №249, у межах повноважень Державна Азовська морська екологічна інспекція здійснює свою діяльність на території вздовж Азовського моря, до якої відноситься Молочний лиман, який передано у постійне користування Приазовському національному природному парк.

Ecology map

Natural landfill? Not sure where to go? Let us know and track status solution!
Leave the appeal

NEWS DIGEST

THE MAIN THING IS IN YOUR INBOX